Zonnen zonder zorgen doe je zo!

Het is hartje zomer en dat betekent dat we volop genieten van de zon, of dit nu in het buitenland is of in eigen land. Één ding is zeker : zonbescherming is en blijft ontzettend belangrijk. Een artikel met tips waardoor je zorgeloos kunt genieten van de zon is dan ook op zijn plaats in deze periode van het jaar.

Velen van ons houden nou eenmaal van bakken in de zon en steken dan ook massaal de grens over om ultiem te kunnen te genieten van zon, zee en strand. Heerlijk! Gelukkig wordt er ook gesmeerd met zonnebrand, maar toch blijkt nog steeds dat wij niet allemaal even goed op de hoogte zijn van de ins en outs van goede zonbescherming. In deze blog wordt het allemaal een stuk duidelijker en kun jij vanaf nu veilige keuzes maken wat betreft zonnen.

Zonbescherming
Tegenwoordig groeit het aantal producten in de schappen met SPF 30 en 50. Uit onderzoek is gebleken dat een lage factor niet voldoende beschermt tegen schadelijke UV-straling. Het beste is om te smeren met SPF 30 of 50, ongeacht wat voor huidtype je hebt. Deze beschermt je huid voor 97% tegen zonlicht.

Fysische en chemische filters
Misschien vraag je je af hoe het kan dat een zonnebrand ervoor zorgt dat je huid niet verbrand? Dit komt door de filters die verwerkt worden in deze crèmes. Er zijn 2 soorten filters, namelijk fysische (minerale) en chemische (organische) filters. Het makkelijkste om  dit te onthouden is als volgt: de fysische filter beschermt je fysiek en legt als het ware een beschermlaagje op je huid en is te herkennen aan een witte waas. De chemische filter wordt in de meeste zonnebrandcrèmes verwerkt omdat dit de goedkoopste optie is. Deze filter trekt in de huid en kan hierdoor de UV-straling absorberen. Deze filter beschermt pas na een half uur, dus het is belangrijk om op tijd te smeren!

Advies : kies voor een product die zowel fysische als chemische filters bevat.

Dermalogica
Interesse in Dermalogica? Hiervoor kun je ook terecht in onze salon of via de link op onze website.

 

Share This