Wat moet je weten als je behandeld wordt met OPT?

Op onze website is een heleboel informatie te vinden over onze OPT-behandeling. Toch krijgen we nog dagelijks een heleboel vragen en daarom willen we jullie middels deze blog wat meer informatie geven. In deze blog hebben we de belangrijkste info voor jullie verzameld zodat je na het lezen helemaal op de hoogte bent. Er zijn namelijk een aantal dingen die belangrijk zijn om te weten alvorens je aan een behandeling begint. Welke dit zijn lees je hieronder!

Medicijngebruik
Het is belangrijk om voor de behandeling aan de OPT-specialiste door te geven welke medicatie je gebruikt. Zij kan bepalen of behandeling mogelijk is in combinatie met desbetreffende medicatie. Mocht je hierover twijfelen kun je dit ook bij je huisarts of specialist navragen. Tijdens een antibiotica- of penicillinekuur mag je bijvoorbeeld niet behandeld worden.

Daarom is het van belang om aan ons door te geven indien er zich veranderingen voordoen m.b.t. je gezondheid. Dit geldt voor medicijngebruik, maar bijvoorbeeld ook hormoonveranderingen. Deze zaken kunnen namelijk invloed hebben op (het resultaat van) de behandeling.

Scheren, harsen, waxen en epileren
Voor een OPT-behandeling adviseren we om de gewenste zone(s) 1 dag voor de behandeling goed glad te scheren. Doe dit niet vlak voor de behandeling, het is namelijk belangrijk dat er minimale stoppeltjes aanwezig zijn.

Harsen, waxen en epileren is gedurende de hele behandeling helaas niet meer mogelijk. Door deze behandelingen wordt je natuurlijke haargroei verstoord en dit zorgt ervoor dat je OPT-behandeling niet of minder effectief zal zijn. Scheren is gewoon mogelijk tussen de behandelingen door.

Mocht je bijvoorbeeld in het gezicht behandeld worden en liever niet willen scheren, is trimmen eventueel ook een optie. Hiermee maak je de haartjes zo kort mogelijk. Als je haartjes te lang zijn kunnen we je helaas niet behandelen.

Menstruatie
Tijdens je menstruatie is het niet mogelijk om je schaamstreek te laten behandelen. Het beste is om dan even een nieuwe afspraak in te plannen, of deze zone over te slaan indien je meerdere zones bij ons laat behandelen.

Zon
Tijdens de zomer hoef je niet te stoppen met je OPT-behandelingen. Wel is het belangrijk dat je 72 uur voor en 72 uur na de behandeling oplet met de zon. Zorg er daarnaast voor dat je je goed insmeert met minimaal een factor 30 of de te behandelen gebieden zo goed mogelijk bedekt. Veel zones komen echter niet in de zon, denk hierbij aan de oksels en schaamstreek. Hierbij hoef je verder geen rekening te houden met de zon.

Gebruik van crèmes/deodorant
Het is belangrijk dat het gebied dat behandeld wordt zo schoon mogelijk is. Dus liever geen bodylotion, crème, deodorant, olie en zelfbruiner gebruiken voor de OPT-behandeling. Onze behandeling werkt het beste op een schone huid die vrij is van crèmes of deodorant.

Scrubben van de huid
We adviseren om de huid tussen de behandelingen in, om de 3 weken te scrubben (m.u.v. gezicht). Dit verwijdert dode huidcellen heeft hiermee een gunstig effect op de OPT-behandeling.

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog? Maak dan nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek!

Share This