Maak je huid herfst-klaar!

De herfst is in volle gang en dat betekent dat je huid andere behoeftes heeft. Dit seizoen is hét moment waarop je wat extra aandacht aan je huid moet besteden. De zomer heeft zijn sporen nagelaten en de nodige zonschade veroorzaakt. Het is tijd voor herstel en hoe je dit het beste kunt aanpakken lees je vandaag!

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je herfst-klaar te maken, hieronder vind je een korte opsomming. Verderop in het artikel worden alle punten uitgebreid toegelicht:

– Hydrateren van de huid door voldoende te smeren
– Egaliseren van de huid door te exfoliëren
– Zonschade herstellen en de huid beschermen
– Carbon laser facial

Smeren, smeren, smeren!
Het belangrijkste is om je huid voldoende te hydrateren in de herfst. De zon heeft hoe dan ook schade aangericht op je huid waardoor deze snakt naar hydratatie. De verwarming gaat weer aan waardoor er een lagere luchtvochtigheid ontstaat wat een droge en schilferige huid tot gevolg heeft. Helaas kan dit resulteren in een onzuivere en onrustige huid. Een makkelijke en snelle is oplossing is het vaker smeren en het gebruik van een wat vettere crème. Ook na het douchen is het insmeren van je huid geen overbodige luxe. Doe dit bij voorkeur wanneer je huid nog vochtig voelt.

Egaliseren van de huid
Helaas blijft het vaak niet bij een droge huid, maar is deze ook nog dof en grauw. Vaak wordt dit veroorzaakt door een opstapeling van dode huidcellen en pigmentvlekken. Hoe stralend en glad je huid er ook uitziet in de zomer is dit meestal slechts tijdelijk. Superfijn dat je hier zelf mee aan de slag kunt, op naar een mooiere en egale huid!

Exfoliëren van de huid is op dit moment een goede manier om de dode huidcellen te verwijderen en een gladder huidoppervlak te creëren. Bij het exfoliëren worden dode huidcellen losgeweekt van de huid. Je huid krijgt weer een frisse en stralende uitstraling.

Zonschade herstellen & de huid beschermen
Hoe braaf je ook hebt gesmeerd afgelopen zomer, de kans dat je zonschade hebt opgelopen is groot. De vrije radicalen hebben de huid in de zomer behoorlijk beschadigd en de voorraad van sommige antioxidanten flink uitgeput. Dit resulteert in huidaandoeningen die vooral in het najaar optreden. Daarom heeft je huid nu wat extra liefde nodig!

Carbon laser facial
Mocht jij bovenstaande punten al hebben geprobeerd dan kun je bij Just Wellness terecht voor een Carbon laser facial. Dit is een goede en effectieve behandeling die jou helpt bij het opknappen van je huid! De behandeling geeft de huid een diepe reiniging en vermindert acne, grove poriën en hersteld tegelijkertijd de huid. De Carbon facial werkt van binnenuit en geeft na 1 behandeling al zichtbaar resultaat. Probeer het nu!

Share This