4 tips voor het ontharen met OPT

Definitief ontharen met de OPT methode is een goede oplossing bij ongewenste haargroei en het ongemak wat hiermee gepaard gaat. Denk hierbij aan scheerbultjes en ingegroeide haartjes. In zulke gevallen biedt OPT de uitkomst. Daarom dan ook een aantal tips voor het ontharen met OPT!

1 Voor de behandeling
Voorafgaand de behandeling zijn er aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Lotion, deodorant en make-up kun je op de te behandelen zones het beste achterwege laten wanneer je voor een OPT-behandeling komt.

Een ander essentieel punt is het scheren voor de behandeling. 1 dag voor de behandeling dient de gewenste zone goed gladgeschoren te worden.

2 Zon & Zonnebank
We adviseren om 72 uur voor en na de behandeling op te letten met zon. Dit wil zeggen dat je de te behandelen zone(s) zoveel mogelijk bedekt en zonlicht beperkt. Daarnaast is het belangrijk om in deze periode met minimaal factor 30 te smeren. Mocht je in de zomer een gebruinde huid hebben kunnen wij de OPT-behandeling hier gewoon op aanpassen.

Wat betreft de zonnebank adviseren we om 2 weken voor en na de behandeling niet meer onder de zonnebank te gaan.

3 Waxen, harsen of epileren
Gedurende de hele behandeling is het niet meer mogelijk om te waxen, harsen of epileren. Hierdoor kan het haarzakje beschadigen waardoor de OPT-behandeling niet/minder effectief is. Het haarzakje dient intact te blijven zodat deze goed geraakt kan worden tijdens de OPT-behandeling. Het advies is om 6 weken te wachten alvorens je start met OPT. Deze periode is nodig zodat de groeicyclus weer hersteld wordt.

4 Na de behandeling
Het is van belang om na de behandeling niet te heet te douchen, te gaan zwemmen of naar een sauna/stoombad te gaan. Omdat er tijdens een OPT-behandeling warmte vrijkomt is het beter om warmte tot 24 uur na de behandeling te vermijden.

Wil je graag meer informatie over een OPT-behandeling? Maak dan nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek!

Share This