Wintertips voor de huid

wintertips voor de huid

Het is nu echt winter. Koude nachten, ’s ochtends krabben, en vooral ook een kurkdroge huid. De droge lucht en kou drogen je huid en haren enorm uit, dus die verdienen wat extra aandacht tijdens de gure wintermaanden. We geven je zeven tips om de winter door te komen.

 1. Gebruik milde schoonmaakproducten

  In veel schoonmaakproducten zit alcohol, en dat droogt je huid nog meer uit. Kijk dus goed naar de ingrediënten en indien mogelijk vraag een tester om thuis te proberen of je er geen last van krijgt. Gebruik bijvoorbeeld een reinigingsmelk, die is zacht en verzorgend voor je huid.

 2. Wintertip: Smeren, smeren, smeren

  Een snel fietstochtje voor je werk kan er soms al voor zorgen dat je wangen, handen of lippen helemaal droog en pijnlijk aan voelen. Zorg daarom altijd dat je een verzorgende crème in je tas hebt. En uiteraard ’s ochtends en ’s avonds een verzorgende crème gebruiken.

 3. Wintertip: Gezichtsmasker

  Koop of maak een verzorgend gezichtsmasker en breng dit eens per week op. Van tevoren stomen met heet water of een gezichtsstomer zorgt dat je huid de verzorgende stoffen nog beter opneemt.

 4. Wintertip: Vergeet je handen niet

  Je gezicht en lippen zijn vaak de plekken waar je het meeste last krijgt van je droge huid, maar veel mensen vergeten dat je handen minstens net zo veel onderworpen worden aan het gure weer. Alles wat je met je gezicht doet, geldt natuurlijk net zo goed voor je handen. Lekker insmeren met crème, en de restanten van je gezichtsmasker laten intrekken in je handen. Heb je echt hele droge handen? Probeer wat druppels olijfolie.

 5. Wintertip: Voorzorgsmaatregelen

Naast het feit dat je altijd een crème bij je moet hebben, is het goed om even vlug voor te bereiden voor je de koude buitenlucht tegemoet gaat. Pak je lekker in, smeer eventueel wat extra vette crème op je gezicht (kun je er bij aankomst altijd nog afvegen) en vergeet niet een dagcrème te gebruiken met een SPF factor, want ook al voel je het niet, de zon schijnt volop.

 1. Wintertip: Water drinken

Je huid heeft vocht nodig, en hoewel smeren heel goed is, komt schoonheid ook van binnenuit. Zorg dat je veel water drinkt, of kruidenthee. En zeg eerlijk, wat is er nu lekkerder dan met een kop thee en een gezichtsmasker op de bank Netflixen tijdens de koude wintermaanden?

 1. Wintertip: Verwennen met een behandeling

  Over het algemeen kun je veel van de verzorging van je huid zelf doen. Maar hoe fijn is het om je te laten verwennen bij een salon, met extra voedende producten en goede adviezen? Met extra goede reiniging, epileren van de wenkbrauwen en superontspanning inbegrepen.

Met een beetje extra aandacht kom je dus een heel eind! Wat doe jij om je huid in de winter te verzorgen?

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *