Nagelstudio Amsterdam

nagelstudio-Amsterdam-centrum1-300x200Nagels spreken

Nagels zeggen meer dan je misschien denkt. Ze kunnen je alles vertellen over je gezondheid. Over je lever en over je bloedwaarden bijvoorbeeld. In deze blog vertellen we je alles over de taal der nagels.

Witte nagels

Zijn je nagels wit? En heb je ook bleke vingers? Zie het dan als een waarschuwing. De doorbloeding van je vingers is niet goed. Dat kan duiden op bloedarmoede, hartklachten of een tekort aan een bepaald voedingsstofje. Zijn je vingers gelig en je nagels wit met een donkere rand, dan is er misschien iets met je lever aan de hand.

Witte vlekjes

Iedereen heeft weleens witte vlekjes op zijn nagels. Dan hebben we te weinig calcium binnen gekregen toch? Nee, dat is niet zo. Je nagel zit strak tegen je huid aangedrukt. Als er lucht tussen komt, ontstaan er witte vlekjes. Bijvoorbeeld omdat je je vinger en nagel hebt gestoten. Je hoeft dus niet als een bezetene liters melk naar binnen te gieten. Die vlekjes groeien vanzelf weer uit je nagels.

Gele nagels

Heb je gele nagels? (niet te verwarren met bovenstaande gele vingers met witte nagels) Grote kans dat je dan een schimmelinfectie te pakken hebt. Daar kun je gelukkig gauw wat aan doen.

Rode nagelrand

Heb je donkere, roodachtige nagels? En is de rand nog roder en dik? Dan heb je een ontsteking aan je nagelrand. Goed schoonhouden, dan gaat het vanzelf weer weg. Als het erger lijkt te worden, kun je het beste een huisarts raadplegen. Huidziekten kunnen overigens ook zorgen voor rode vlekken en randen.

Ruwe nagels

Je nagels zijn niet helemaal egaal. Er zitten ribbels of ruwe plekken op. Verticale ruwe randen tonen gewoonweg dat je de jongste niet meer bent. Heb je echter horizontale ruwe randen? Dan kan dat duiden op een lage weerstand, een trauma of aandoeningen zoals psoriasis.

Afgebroken nagels

Je nagels scheuren steeds af. Bij het minste of geringste breken ze. Dan zijn je nagels te droog. Als je nagels daarnaast ook gelig ogen, heb je waarschijnlijk een schimmelinfectie. Is dat niet het geval dan kan het weleens met je schildklier te maken hebben.

Verzorgde nagels

Wat je nagels jou ook vertellen over je gezondheid, verzorgde nagels zien er altijd beter uit. Beautysalon en nagelstudio Amsterdam centrum Just Wellness helpt je graag een handje. Voor vrouwelijke, mooie handen.

Share This

1 Comment

  1. Sare says:

    Een pracht kaart weer Ingrid en bdeknat voor het delen van je kleurtechniek, helemaal mooi! Ook wil ik je samen met je gezin heel gezellige dagen wensen en heel veel liefde, geluk en vooral gezondheid voor 2013! Liefs Marianne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *