Grootmoeders schoonheidstips

grootmoeders schoonheidtips

Grootmoeders hebben altijd van die mooie, onvergetelijke tips. Ooit gekregen van hun eigen grootmoeder die deze tips ook weer van hun grootmoeders hoorden. Handigheidjes die al eeuwen werken, tot op de dag van vandaag. Ze hebben zichzelf ruimschoots bewezen. Onze grootmoeders hebben ons ook fijne schoonheidtips meegegeven en die delen we graag met jou.

Tip uit 1944: Nagellakremover zonder te schuren

Half afgebladderde nagellak kun je met nagellakremover verwijderen. We lopen soms flink te schuren om alle randjes er ook af te krijgen, maar dat hoeft eigenlijk niet. Als je nagellakremover op een watje doet en dat watje een tijdje tegen je nagel aanhoudt (en de remover even laat inwerken) krijg je het er zonder hard te schuren, veel makkelijker af.

Tip uit 1959: Fruitschillen voor zachte voeten

Wil je de huid van je voeten verzachten? Gebruik de schil van een kiwi of een ananas en wrijf met het binnenste gedeelte van de scheel over je huid. Maak masserende bewegingen en laat het fruit goed intrekken. Spoel het er na een paar minuutjes af en wrijf je voeten in met een hydraterende crème. Daar krijg je heerlijk zachte pootjes van.

Tip uit 1963: Borstel je haar in fases

Je haren kammen kan door gewoonweg de borstel of kam van de wortels naar de uiteindes te trekken, maar als je dat ruw doet, kun je de haren beschadigen. Pak je haar vast in een staart en borstel eerst vanaf het midden naar de uiteinden. Borstel daarna pas je haar vanaf de wortel naar het midden. Tenslotte kun je alles in een keer doorborstelen. Door gefaseerd te borstelen ga je vriendelijker met je haar om.

Tip uit 1971: Mascara zonder te morsen

Je doet mascara op en je wilt natuurlijk niet morsen op je oogleden. Doe dan je kin niet naar beneden, maar doe je kin omhoog. Dan kun je beter bij je wimpers.

Tip uit 1992: Wilde wenkbrauwen in toom

Oké volle wenkbrauwen zijn in. We hoeven ze niet kaal te (laten) plukken. Dat raden we zelfs af! De natuurlijke vorm van je wenkbrauwen benadrukken je gezichtsvorm en je ogen. Het is letterlijk een omlijsting met een complementair effect. Wil je die wilde wenkbrauwen van je toch een beetje in toom houden? Spuit een beetje haarlak op een oude tandenborstel en kam je wenkbrauwen voorzichtig naar boven en daarna naar buiten. Wil je ze toch wat epileren? Dan kan Just Wellness je daar eventueel bij helpen.

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *