5 goede beautyvoornemens voor de huid

beautyvoornemens

2017 staat voor de deur. Een gloednieuw jaar en een uitstekend moment om ongewenste schepen te verbranden. Een nieuw jaar is ook een perfect moment voor goede voornemens. Heb jij al goede voornemens bedacht voor het komende jaar? Zoals beter voor jezelf zorgen? Je werkt hard, je hebt het druk en je hebt misschien jezelf een beetje laten verslonzen? Dan hebben we vijf mooie beautyvoornemens voor jou die jouw huid in het nieuwe jaar gezond doet glanzen.

Goed beautyvoornemen 1: 8 uur slaap per nacht

Onze huid heeft iedere dag heel wat te verduren. Uitlaatgassen, Uv-straling, de afwisseling van koude ijswinden met droge verwarmingsluchten. Overdag zijn we druk bezig, we fronzen bij het nadenken, we kijken tegen de zon in en we staren uren achter elkaar naar ons laptopscherm. Kortom, je huid heeft ’s nachts de tijd nodig om te herstellen. Die acht uur slaap zijn niet alleen om de volgende dag met een uitgerust gevoel op te staan, ze doen je huid ook goed. Wat dat betreft is een goede nacht slaap letterlijk een schoonheidsslaapje.

Goed beautyvoornemen 2: Gezond eten

Snoepen doet iedereen weleens en daar is niets mis mee. Soms snoepen we wat vaker dan we eigenlijk willen. Dan eten we een vette –maar o zo lekkere- snack, of hebben we na drukke werkdagen iets te vaak een pizza uit de oven gehaald. En dan heb je al die kerstdiners achter de rug, oliebollen naar binnen gewerkt en op 1 januari met een euforisch aanvoelende kater op de bank gelegen. Een wijntje teveel, een extra chocoladeletter… Zolang het niet te vaak gebeurt is het oké, maar als we te lang slecht eten, gaat onze weerstand achteruit. En daar wordt onze huid niet vrolijk van. Puisjes, een vette huid, vlekkerigheid. Daar zitten we niet op te wachten. Gezond eten houdt onze huid gezond.

Goed beautyvoornemen 3: De huid af en toe verwennen

Wat je huid ook goed kan gebruiken af en toe, is een diepreinigende schoonheidsbehandeling. De huid wordt niet alleen grondig gereinigd en behandeld, de schoonheidsspecialisten van Just Wellness analyseren jouw huid en vertellen je precies wat je huid nodig heeft. Ieder mens is anders en zo ook iedereens huis. Met een persoonlijk behandelplan, kun je je huid een groot plezier doen. We behandelen de huid alleen met natuurlijke producten zonder chemische rotzooi.

Goed beautyvoornemen 4: Niet krabben!

O het is soms zo moeilijk om niet te krabben. Een bultje, een puisje, een los velletje. We willen krabben en frunniken. Dat is alleen helemaal geen goed idee. Door aan deze bultjes en oneffenheden te krabben, ontstaan er kleine wondjes waar bacteriën zich maar al te graag in nestelen. Voor je het weet heb je een ontstekinkje gecreëerd. Daar wordt je huid niet blij van en jij ook niet! Want dat kleine bultje of vlekje groeit uit tot iets monsterlijks. Blijf af dus! En houd het schoon.

Goed beautyvoornemen 5: Zonnebrandcrème

In de zomer smeren de meeste mensen wel zonnebrandcrème op hun huid. Maar in de winter lijkt iedereen het te vergeten. Oké, we lopen wat minder vaak met blote armen en benen buiten, maar ons gezicht wordt nog steeds blootgesteld aan Uv-stralingen. Veel mensen skiën in de winter. Reken maar dat je dan een aardige portie zon binnenhaalt (als het niet alleen maar sneeuwt). Dus ja… wees lief voor je huid en smeer ook in de winter!

Met deze vijf goede voornemens, ziet jouw huid er hartstikke mooi uit het komende jaar… En pssst… Goed nieuws. Zorg je goed voor je huid? Dan vertraag je het verouderingsproces. Het zijn dus vijf goede voornemens voor de lange termijn!

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *